lauantai 16. tammikuuta 2016

Ne paremmat keltamustat päivät

Itselleni Ne Paremmat keltamustat päivät järjestetään  Turussa Humalistonkadulla eikä Yliopistonkadulla. Vierailen UFFilla aina välillä normaalivalikoiman aikaan, mutta harvoin löydän sieltä superaarteita normikausina - tasarahapäivät ovat asia erikseen. Lisäksi UFFin hintataso on toisinaan hitusen kova enkä miellä kyseistä myymälää kirpputoriksi, sillä järjestön toiminta on jo jalostettu niin pitkälle. Siltikään UFFia vastaan mulla ei ole mitään, vaikka järjestön toiminnasta liikkuukin välillä outoja huhuja. (Toisaalta toisille SPR:n toimintakin on epäilyttävää, joten eiköhän jokaisen asian kanssa löydy ongelmia). Joskus olen haaveillut jopa työskenteleväni siellä, Pelastusarmeijan kirpputoreilla myyjänä olen hetkisen ehtinytkin olla.

Löytöjä materiaalin vuoksi. Pinkki sopii flamingoille, raidallinen steampunkimpaan (tai mihin keksinkään) ja oranssi ainakin Halloweeniin, jos ei jopa muualle. 
  Tasarahapäivät alkavat nykyään maanantain kahdeksasta eurosta ja laskevat tavalliseen yhteen euroon, aikaisemmin päivät ovat alkaneet yhden päivän seitsemän euron tarjouksilla ja päätyneet siitä euroon. Euron päivinä harvemmin UFFilla vierailen, mutta tällä kertaa jaksoin sinne silloinkin vaeltaa. Sen verran ainakin Turun myymälässä olen vieraillut, että tämän hetkisten myyjien kasvot ovat tulleet todella tutuiksi. Pelastusarmeijan kipputorilta Puutarhakadun myymälästä, ennen kuin sinne päädyin hetkeksi töihin, olen myös löytänyt elämääni yhden aivan ihanan naisihmisen ja ihan vain siksi, että vierailin siellä niin usein. Minä siis ostajana ja hän myyjänä. Tämän yli kuusikymppisen ystävättäreni kanssa teehetkeilemme ja vaihdamme kuulumisia miesasioita myöden aina epätaisaisen tasaisesti. Sitä vaan tietää, kun löytää huipputyyppejä elämäänsä ja huipputyypeistä kannattaa pitää kiinni - ei niin huiput syövät vain elämänenergiaa ihan turhaan.

Sinapinkeltainen - hottistrendiväri, mutta
nuo strassihapsut oli saatava!
 Tasarahapäivien erityisbonuksia ovat hattu-, huivi-, hanska- yms. alennukset heti ensimmäisenä tarjouspäivänä - kaikki 2€ kappale. Niin ne silmättömät kettuturkikset kuin maatuskahuivitkin. Aikaisemmin myös laukut noudattivat samaa ensimmäisellä viikolla 2€ / kpl ja seuraavalla 1€/ kpl -ideologiaa, mutta se vaihdettiin jossain kohtaa pois. Kengät ovat myös päivän hintaisia, eivätkä noudata tuota kaavaa. Tällä kertaa ostin yhden ruusuhuivin tulevaan projektiin, samaten myös vanhan Neuvostoliiton(?) aikaisen koppalakin, jonka ostoa perustelin sillä, että sen voi joko päällystää tai siitä voi hyödyntä mustan lipan johonkin. Lippa parilla eurolla on jo edullinen.

Kevään neuletakkieni väri on - turkoosi. Pikkublingbling on kaunista. 
Yksi kokeilemisen arvoinen paikka Turussa on muuten myös Varsinais-Suomen löytötavaratoimiston myymälä, joka sijaitsee Martissa (Martinkatu 7). Siellä on yleensä aina kattavat valikoimat sateenvarjoja ja hanskoja, mutta kaikkea muutakin kirjoista vaatteiden kautta elektroniikkaan ja koruihin löytyy kyllä. Itse tarvitsin hoitoainetta ja raidasin mestan perjantaina. Mukaan tarttui naamiaistavarakauppalaatuinen silinteri, jota ajattelin jatkotyöstää kuvauksia silmällä pitäen sekä hiustenhoitoainetta, hiuslakkaa ja shampoota. Pesuaineissa en nää ongelmaa ostaa niitä puolityhjinä ja käytettyinä edullisesti , mutta myynnissä olevat hammastahnat herättävät aina vähän epäilyksiä, sillä ainakin itselläni hammasharjani osuu tahnatuubin kärkeen hiukan joka kerta joten niistä hygienisyys on aika kaukana. Olen asiasta kerran myyjälle maininnutkin, mutta vastaus oli 'Ei niissä ole mitään ongelmaa' - luokkaa. No, jokainen tavallaan.

Väri ei nyt ole ihan oikea kuvissa, mutta tämänmoinen mekko, ihan täyspitkä on mutta objektiivini
on toistaiseksi vain tämä taideversio.. Viinirypäleitä, headdress, kesä ja puutarha - kuvia!
UFFin valikoimasta mukaan lähti ensimmäisen viikon aikana hääpuku, joka itseasiassa oli mallinuken päällä vintagevalikoima-alakerrassa jo pitkään ollutkin. Puku ei mahdu itselleni kirveelläkään, mutta helmalaahusta ja pitsejä siitä saa varmasti irroitettua kuuden euron edestä. Kauan, kauan, kauan mielessä ollut ehkä-joskus-tulevaisuudessa vedettävä meriaiheinen burleskiesitys löysi myös alaosahameen ja yllätyksekseni ostin myös fuksianpunaisen mekon, joka muistuttaa kovin Megaran tyyliä(Siis Hercules, tiedättekö?). Mekon yläosassa on ihmeellinen ja mielestä aika ruma kaulakoristetsydeemi jonka ajattelin irroittaa. Hommeli näyttää koostuvan dimangeista, kankaalla päällysteityistä sellaisista, joten jos ne jaksaa yksitellen irroittaa ja kankaat repiä pois, saatan omistaa pian oivan kasan liimattavaa päähineisiin. Tai mihin ikinä keksinkään.

Peitetyiksi timanteiksi epäilemäni koristukset. 
 Lisäksi kahmin kasaan oiman saaliin vaatteita, joissa näin potentiaalia materiaalillisesti tai koristeiltaan. Viimeisinä päivinä vaatteita kannattaa osata katsoa enemmän kysymyksin 'Missä näkisin tuon materiaalin?' 'Saisinko irroitettuna nuo napit / vetoketjun / tupsut / pitsin?' kuin 'Onkohan tuo mun kokoa / mun tyylinen?'. Esimerkiksi metsänvihreät, helmiäisen vihreät tai ehkä jopa metallin hohtoiset vihreät toppahousut (!) oli aivan pakko ostaa, koska 'Toppahousuista hatuksi' -niminen blogiteksti olisi aivan mahtava & kankaana tuo olisi kyllä huippu-upea juuri hatussa. Superupean vyönsoljen pelastin myös, tai siis ostin toki vyön, mutta irroitin soljen siitä pois kotona. Ihan oikeaa nahkaa on vyökin, mutta sen loppusijoituskohdetta en oikein tiedä - en tosin soljenkaan, mutta sen näkisin korsetin tms. juhla-asun upeana yksityiskohtana.

Hääpuku! Pitsiä! Helmiä! Löytyy. 
 Seuraavaa Star Warsia varten pitää pukeutua joksikin itse keksimäkseen hahmoksi ensi-iltaan, joten asun työstäminen sinnekin pitäisi aloittaa. Miehen pukua varten ostettiin nahkatakki ja vyö, joista saattaa päästä hänen outfitinsä suhteen alkuun. Hyvin iloinen olen myös löydettyäni muutaman turkoosin villatakin, sillä kyseinen väri on alkanut kiinnostaa. Violettikausi mulla on ollut joskus muutamia vuosia sitten, mutta sen jälkeen siitä väristä sai todella tarpeekseen. Musta on aina ookoo, samoin punainen. Turkoosi tosin saattaa nyt tehdä tuloaan. Ainakin neuletakin muodossa.

Tämä on kaunis kuin aarre <3 

 Hylätyn Huvipuiston Teekutsuja varten saattaisi olla hyvä idea myös alkaa työstää jotain asua - ehkä sitten joskus. Olen hyvin onnellinen siitä, että mahduin HiroNIAn korsettikurssille, saattaa vihdoin saada ohjauksella ihan oikeasti aikaiseksi noista smaragdinvihreistä kirppareilta kerätyistä kangaskavereista jotain huikeaa. Yritän saada raportoitua erinäisten projektien etenemisestä täällä. Ainut haaste on aina kuvien ottaminen sillä se vaan vie aikaa, tarvitsee hyvän tilan ja tarpeeksi valoa ja useimmiten kun on inspiraatio se paita josta haluan hatun pistetään palasiksi heti. Yritä siinä sitten tehdä näin-teet-ohjeistukisa. Mutta yritetään. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti