Kårenin Kirppis

Kårenin Kirppis on Edvina Walsténin tapahtuma. Kirppiksiä on järjestetty 31 kpl ja syksyllä 2020 Kårenin Kirppis järjestetään SU 13.09. sekä SU 11.10. klo 12 - 16.

Kårenin Kirppikset päivitetyt tiedot löydät tapahtuman viralliselta nettisivulta, jonne pääset tästä. 

-----------

Kårenin Kirppis on yhden naisen unelma ja samalla Varsinais-Suomen suurin kirpputoritapahtuma.

 Kårenin Kirpputori sai ideansa Hylättyjen Huvipuistojen jälkimainingeissa, kun Varsinais-Suomen suurinta burleski-iltamaa Kårenilla yhdessä Miss Charming Daisyn kera pyörittänyt Lady Winkheart - siis Edvina Walstén eli Kårenin Kirppiksen tuottajatar - alkoi haikailla kirpputoritapahtuman perään. Että sellainen olisi joskus kiva järjestää. Ensimmäinen idea tapahtumasta pulpsahti kierrätysideologiaa rakastavan ja luontoa arvostavan naishenkilön mieleen noin vuoden 2013 tienoilla.

 Meni kuitenkin muutama vuosi, ennen kuin ideaa aloin aktiivisesti työstää eteenpäin. Syksyllä 2015 tuli olo, että oman kirpputoritapahtuman aika on nyt. Kårenilta idealle oltiin suotuisia ja sain luvan alkaa tuottaa siellä ikiomaa kirpputoritapahtumaa.

Kårenin Kirppikselle on Turussa tarve ja se on otettu äärimmäisen hyvin vastaan.

 Nyky-yhteiskuntamme ei tulisi rakentua pelkästään rahalle sillä luontoa emme voi ostaa uutena, jos tuhoamme sen täysin. Kierrättäminen on tässä kaikessa suuressa roolissa. Siksi toivoisinkin, että ensi kerralla kun tarvitset jotakin 'uutta' lähtisit etsimään sitä käytettynä. Lähipiiristä, tuttavilta, facebookkirpputoreilta, fyysisiltä kirpputoreilta, Kårenin Kirppikseltä, Kontista, Turun Ekotorilta, Pelastusarmeijan kirppiksiltä.. Tavaraa on maailmassa jo niin paljon, että emme edes tarvitsisi uutta. Tietoa jokaisen kulutustottumuksien seurauksista luonnolle, tulisi tuoda enemmän ja enemmän tiettäväksi.

 Itse olen ostanut viimeiset kymmenen vuotta kaiken käytettynä, minkä vain voin ostaa. Karsastan kertakäyttökulttuuria ja siksi useimmiten esimerkiksi sukkahousut (jotka nekin ostan kirpputorilta) joita päälläni näette ovat erittäin rikkinäisiä. Eivät siksi, että se olisi trendikästä, vaan ihan puhtaasti siitä syystä että ne hajoavat niin nopeasti. En halua tukea sukkahousuteollisuutta yhtään sen enempää hajoavine tuotteineen, joten käytän ne yksilöt - jotka jonkun turhina olen ostanut kirpputorilta - niin loppuun kuin ikinä voi.

 Kierrättämisessä Suomella on paljon tehtävää. Yksikään roska ei kuulu luontoon, yksikään mehupillin muovi ei kuulu mereen. Yksikään käyttökelpoinen esine ei kuulu roskalavalle, koska et jaksanut sitä kierrättää. Se mitä tuotetaan, tulisi tehdä kestäväksi ja sille tulisi olla oikea tarve.

Kårenin Kirppis tarjoaa areenan kierrättää omaa turhaansa eteenpäin ja vähentää tarvetta ostaa asioita uutena kaupasta. Jos niitä ei osteta kaupasta, niitä ei myöskään tuoteta enää niin paljoa. Turun Ekotorin elektroniikkapiste vastaanottaa sekä ehjät että rikkinäiset pienelektroniikkatuotteet jokaisella Kårenin Kirppiksellä. Ilmaispöydälle voit myös tuoda itsellesi turhia tavaroita joista haluat luopua.


Nähdään Kårenin Kirppiksillä!

//Edvina Walstén
Tuottajatar tapahtuman takaa
Kåren - tapahtumieni paikka. Kuva: Jere Satamo Photography


Alla oleva video on kuvattu vuoden 2015 loppupuolella. 

Kuvamateriaali: Eero Lassila
Tilana UFF, vaikkei se nyt ihan omia kirpputorini kriteereitä täytäkään, sillä toisaalle kuvausluvan saaminen oli monen monen byrokratiaoven takana..