maanantai 27. kesäkuuta 2016

Vintage pick nick set

Vaikka en vintageihminen kokopäiväisesti olekaan, kiehtoo silti menneiden aikojen esineiden muotokieli ja laadukkuus. Kaikki käsilaukkuni ovat vintagea, laadukasta ja hyvää vuosikertaa, eli vanhoja siis. Nykykauppojen laukkuvalikoima on omaan makuuni sekä ruma, että laaduton sillä vaikka kaupan hyllyssä laukku näyttäisikin kauniilta sen materiaali tuskin oikeasti kestää käytössä kunnolla. Nahkalaukut erikoisliikkeistä ovat toki asia erikseen. Käsilaukkupostauksen voisin tehdä jossain kohden, mutta aloitan vanhoista laukuista puhumisen pick nick -settini kanssa.

 Turun Ekotori muutti Rautakadun tiloihin vuoden vaihteessa Kirkkotieltä sekä Iso-Heikkilästä. Rautakadun tila on iso ja valoisa ja suosittelen siellä käymistä. Löysin sieltä vuoden alussa pitkään ja hartaasti etsimäni pölypussittoman imurin, muun muassa. Olisihan sen saanut kaupasta nopeammalla aikataululla, mutta itselleni kyseisen kapistuksen etsiminen käytettynä oli Se Juttu.

 Muutama kuukausi, puolitoista kuukautta sitten vierailin Rautakadulla ja silmiini osui keittiövälineosastolla pöydän alle avattu matkalaukku, joka oli täynnä piknikvarusteita. Laukku oli ultimaattisen söpö ja siksi mietinkin mahtaisiko se oikeastaan istua omaan käyttööni - toistaiseksi kun tietyntyyppisten vintageasioiden herkkyys lähinnä tuntuu omaan käyttööni liian söpöltä. Setti jäi kuitenkin pysyvästi mieleen ja sitä hypistelin myös seuraavalla Ekotorin kiertelykerralla, setti jäi silti kauppaan sillä hintaa oli sen verran reilusti omaan budjettiini.

  Instagram, tuo kuvien jakokanava jota käytetään nykyään reilusti myös markkinointiin, on siitä ihana paikka että siellä voi seurata myös kirppisten tekemisiä <3 @ladywinkheart seuraa muun muassa Fidaa, Turun Ekotoria sekä SPR Konttia ja varsin kätevä kanava nuo ovatkin alepäivien tsiikailun kannalta. Turun Ekotorin juhannusta edeltävä kaikki keittiötarvikkeet, kirjat ja kirppistavarat puoleen hintaan -alennus osui silmiini juurikin IG:ssä palattuani keskiviikkoiltana Forssan reissulta ja näin ollen seuraavan päivän yksi ohjelmanumero oli päätetty. Piknik -laukku siinsi mielessä.

 Sateessa tehty pyöräilyreissu Rautakadulle oli kuitenkin saaliiltaan aamupäivällä jotain ihan muuta, kuin mitä lähdin hakemaan. Löytyi ihania ruusukanatyötauluja viisinkappalein plus rekvisiittaa tuleviin koitoksiin. Laukku sai jäädä, sillä totesin, että ei sille ehkä olisikaan käyttöä / se on liian söpö, ehkä / en jaksa nyt raahata sitä pyörällä / vaikka raahaisinkin, sade pilaisi sen (vaikka olin ottanutkin laukkua varten ison muovipussin mukaan).

 Nooh, iltapäivästä päivällisen jälkeen siinä viiden paikkeilla iski mieleen taas ajatus, mitä jos se laukku nyt pitäisikin ostaa itselle? Yli puhuin herran ajelemaan Ekotorille vielä varttia vaille kuusi ja tsekkasin laukun pikaisesti läpi ennen kassalle kantamista. Saranoissa on hieman ruostetta ja laukun takakulmissa oli varastoroskaa ja jonkun otuksen munia, mutta totesin, että puhdistamisella ne sieltä saa kyllä poistettua. Kassahenkilön kommentti 'mietin kyllä pitkään otanko, kun oli munia ja ruostetta laukussa' -pohdintaani oli että eihän se olisi edes vanha, jos ei siinä olisi vähän käytönjälkiä. Mielestäni käytönjäljet eivät kyllä ole ötököiden munia, mutta kukin tavallaan.

Ekotoreista pitää vielä sen verran todeta, että jos jossain saa kunnollista asiakaspalvelua, niin Ekotorilla. Aina sinne mennessä jokainen matkalla tavattu myyjä tervehtii, ollaan asiakaspalvelualttiita ja autetaan asiakasta huonekalujen siirtämisessäkin tarvittaessa. Harvasta 'oikeasta kaupasta' (vaikka itselleni kirppikset ovatkin juuri niitä Oikeita Kauppoja) saa niin hyvää
palvelua <3

 Setti on nyt mun, sopii turkoosiin keittiöömme varsin loistavasti. Arvelisin laukun alkuperäksi Ruotsia, sillä aterimet ja ruokatermos ovat ainakin sieltä leimojensa mukaan. Toki voihan niinkin olla, että osa sisällöstä on tuotettu toisaalla ja osa toisaalla. Laukku sisältää kunnon metalliaterimet, lautaset ja mukit neljälle, kaksi perustermosta, kolme muovirasiaa, yhden mausterasian(?), purkin avaajan sekä ruokatermoksen.

Mahtikaveri, neitsytkäyttökerta saattaa olla Hylätyn Huvipuiston piknikillä elokuussa. :*
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti