torstai 23. kesäkuuta 2016

Ostoksille! : Forssan kirpputorit

 Erittäin tärkeä ystäväpariskuntani asuu Forssassa ja heidän kotilammastilallaan olen viettänyt muutamankin juhannuksen. Somerolle suhteita riittää äidin suvun kautta, joten kyseinen alue on itselleni kovinkin tuttua. Kesäretki hääsuunnitteluavuksi Forssaan sisälsi myös tottakai kirpputorikierroksen - kuten mikä tahansa reissuni minne tahansa, kunhan vain aikaa riittää. Forssassa kirpputoreja riittää hurjasti ja matkailua laajennettiin myös Jokioisten ja Humppilan puolelle. Jokioisen ja Humppilan kirpputoreista tein oman postauksen, jonka julkaisin erikseen, sillä muutoin tästä olisi tullut äärettömän pitkä. Humppilan & Jokioisten tarjonnan pääset katsastamaan täältä.

Forssa

  Entinen Fida - nykyinen Hope ry:n myymälä

  Hämeentie 19

Avoinna aarrejahtiin:
ma-pe 10-18
la 10 - 14

Fidan myymälä on aikaisemmin ollut hyvä kirpputorimesta ja oli ihan kelpo tarjonnaltaan tälläkin kertaa. Kauppa ei tosin ole enää Fida, vaikka vanhat kyltit ja myös paljon tuotteita on vielä vanhoilla hintalapuilla, vaan Hope ry:n alla toimiva Hope -kirpputori. Kirpparilta löytyi myös oma kanta-asiakaskortti joka ilmeisesti käy vain heidän Hope of the City -liikkeeseensä. Kortti maksoi 5€, ja sillä sai ymmärrykseni mukaan aina -10% hinnoista pois, sama ale kuin UFFilla siis, tosin sieltä pitää ostaa vähintään 10€:lla. Kortin sai myös ilmaiseksi, jos osti kerralla yli 20€:lla.


Hämmentävä Hope -Fida -ulkoasu.
Sisältä näyttää tältä toisella puolella.
Mahdolliseen syksyn sambatanssiin ajateltu mekko, luonnossa kirkkaanpunainen.
Hope of the Cityn kanta-asiakaskortti.
Kahden euron löytöostos: Ommeltavia kirjaimia -opas vuodelta 1956.

   Vapaaseurakunnan kirpputori


Hämeentie 15 

Avoinna aarrejahtiin:
ma-pe klo 10-14

Vapaaseurakunnan kirpputoriin törmäsimme viime kesäisellä kirppiskierroksellamme - vahingossa. Kannattaa siis kurkkia kaikkien mahdollisten talojen pihaan. Tosin epäonneksemme kirpputori oli vielä silloin auki vain maanantaisin 10-14, joten sisällä emme päässeet käymään. Tällä kertaa olimme liikkeellä oikeaan aikaan, vanhojen aikataulujen mukaisesti, joten pääsimme kirppiksellä Fidakäynnin yhteydessä vierailemaan. Tilaan kuljetaan talon oikealta puolelta, C-rapusta. Myynnissä oli kaikenlaista aika peruslahjoitustavarakirpputorin tavaraa. Mukaan tarttui muutama koriste mahdollisiin päähineisiin sekä maailman seksikkäin musta vyötärölaukku! Peitän peruslogon Hylätyn Huvipuiston -kangasmerkillä ja niin olen valmis kenguruilemaan Ruissin bäkkärillä duunissa. Eipä hektiseen työhön viitsi yhdistää missä-on-mun-käsilaukku? -ihmettelyä. Suosittelen tämänkin kirppiksen käymään läpi, jos FidaHopen suuntaan eksyy.
 
Kadunvarsikyltitys.

C-rappu, josta kirpputorille mennään.

Näkymää ylätasanteelta kuvattuna.

Vaatteita, vaatteita ja vaatteita.
Kesän seksikkäin ostos: VYÖLAUKKU! Hylätty Huvipuisto -patchi päälle ja töihin! Glitterrypäleet tulevat ehkä joskus johonkin projektiin..

 Onnela

Hämeentie 31

Ma-pe 9:30 - 17:30
La - su: 10 - 15

Onnela sijaitsee Rennon ja omituisen kesäkirppiksen lähimailla, Sattumankaupan ollessa suurin piirtein tien toisella puolella. Onnela oli suhtsiisti varastohalli kirpputori ja matkaan tarttui kiiltävää, metallinhohtoista kangasta mahdolliseen merenneidon pyrstöön (simpukkapaljettihössäkkäkupit on jo, kiitos Turun Kaupungin Teatterin roskalavalla) ja kabinettikortteja.


Ankeahko halli ulkopuolelta.

Ihan ok hyllykirpputori sisäpuolelta.

Kangaspala, joka ei toista kuvassa luonnollista väriä & kabinettikortteja.

Rento 

Hämeentie 39 

Aarteidenmetsästysajat:
Arkisin 10-18

la & su 10-15  

Rento sijaitsi hauskan puuliuskarappussysteeminen alapäässä Onnelasta hiukan eteenpäin ja oli varsin siisti ja valoisa hyllykirpputori. Saldona 'vain' Dermosilin hoitoaine (kyllä, ostan myös saippuaa yms. käytettynä). Suosittelen kääntymistä. Aulassa, sisääntulon vieressä oli myös kahvila-alue. 

Liuskalaituri alas - ilmeisen kätevä talvella jään ja loskan kanssa.

Ekan kulman jälkeisiä tunnelmia.

Ihan oviaukon lipastolla sijanneita naistenlehtiä.
Sateenvarjopohdintaa. Joo vai ei, kuvauksiin vai ei.. Ei oli ratkaisu.

Jännittävä haarniskayksityiskohta.

Superia että löytyi koon 44 kengät kyseiseltä kirppikseltä! Olivat malliltaan
ällöttävät eli eivät yhtään mua, mutta ystävällisesti jätin myyjälle ohjelapun facebookin
kenkäkirppiksestä isommille koille. Jos et siis vielä tiedä, niin oma jalkani on 45.

 Kesäkirppis Rennon vieressä

riennä ostoksille:

ma-pe 10-18
la 12-18

Onnelasta Rennolle päin tai Rennosta Onnelalle päin - kummin päin tahansa, sijaitsi Keittiöjätin tiloihin pystytetty kesäkirppis. Todennäköisesti tavara oli tilan omistajan ja hänen perheensä vanhaa. Omasta mielestäni valikoima oli suht surkea, mutta saattaa joku sieltä jotain mukaansa löytääkin. Sattumankauppa (Antiikki)

Hämeentie 22
Auki ke - la 10-14

Sattumankauppa oli kiinni kierrospäivänä, mutta tiloissa on ilmeisesti myös hiukan vintagevaatteita yms antiikin ja entisöintihuonekalujen lisäksi. Sopii hyvin reitin varrelle, kun kiertää Onnelan ja Rennon.


Kirppiskellari (entinen Mainio -kirppis) 

Rautatienkatu 32

Avoinna aarteidenmetsästykseen:
ma-pe 10-18
la-su 10-15

 Kirppiskellari oli viime kesänkin viimeinen kirpputorietappi ja tämän kertaisella kierroksella kävi ihan sama juttu. Joka tapauksessa tila on suuri valoisa halli ja siellä ymmärrän valkoisen värin käytön sisustuksessa, sopii sinne hyvin ja tuo tavarat jeesisti esille. Myyntipaikat on myös jaoteltu niin, että toisella puolella käytävää on vaaterekkipuoli ja toisella vaatteet. En tiedä johtuuko paikan esillelaiton miellyttävyys kaupungista, hylly- & rekkiasetelmasta vai siitä, että tavaraa vain on ihmisillä vähemmän, mutta Kirppiskellarissa kaikki tavara oli kauniisti esillä ja Manhattanmainen hirveästikamaatungettunayhteenpöytään ilmiö puuttui täysin. Mukaan tarttui tuhma neulekirja, punainen hennaväri (Suomessa 15€ kaupoissa, Saksassa 5€) joten femman siitä maksoi mielellään, koruja sekä muutama kortti ystävälle.

Kirppis-Kellari.


Valoisuutta sisältä.

Söpö kesämekko joka oli kuitenkin niin ei-pysty-hengittämään- kireä vyötäröltä,
että jäi jonkun toisen pelastettavaksi.
Matkaan tarttui kuitenkin mekon oltua sopimaton asioita: Lautaset ja kortit Kakstason kirppikseltä.

Solukko - syöpäyhdistyksen kirpputori

Kauppakatu 12
Aarrejahtiaukioloajat:
ma-pe 12-17
la 10-14

Solukko oli viime käynnillä mahtava mesta ja täynnä vaikka ja mitä mutta harmiksemme kyseinen paikka vietti omaaloma 1.7.2016 asti, joten jäi tällä kertaa käymättä. Oven takana toki kuikuilin. Kokeilen onneani elokuun alkupuoliskolla uudestaan.

Mahtikirppis, sattui vain olemaan kiinni.

 Kakstaso

Turuntie 1
Aarteidenmetsästysajat:
ma-pe 10-17:30
la-su 10-14

 Kakstaso on yleissiisti hyllykirpputori, jolta tarttuu mukaan myös joka kerta jotakin. Tällä kertaa löydöksinä olivat kauniit lautaset, jotka maksoivat hurjat 0,25€ kappale sekä tummansininen sametti-iltapuku, josta saa pienellä fiksaamisella unelmailta-asun itselleen. Kasan naiskauneutta esittäviä kortteja ostin myös, tissejä lähetettäväksi ystäville :*

Pääkadulle näkymä kirppistalosta on oheinen, sisälle kirpputorille käydään talon vasemmalta puolelta.


Kirppisseura Zonya ja 'no-kyllä-mä-voin-ehkä-yhdessä-kuvassa-näkyä' -kuva.
Viirihylly, jota ihmettelen kovinkin usein.
 
Kirppiksen tavarapaljouspuolta, suurin osa tilasta on ihan hyllykirpputoria. Kuvassa näkyvältä pöydältä kaikki oli 50snt kappale.

Paras vaatelöytö Forssa -kierrokselta - sametti-iltapuku!

Forssan Tex-Vex & erillinen Tex-Vex -myymälä keskustassa


Forssan Tex-Vexin myymälä sijaitsi ihan keskustassa, linja-autoaseman takia mutta sen suurempaa numero sen sijainnista en nyt tee sillä liike oli muuttamassa Tex-Vex -lajitteluaseman kanssa samoihin tiloihin nyt heinäkuun alussa. 30.6 asti liikkeessä oli kaikki vaatteet -50%. Liike osui ensimmäisenä kirpputorikierroksellamme eteemme ja ennen sinne astumista lausuin kuuluisat viimeiset sanat 'No tuskin tuolla kauaa menee.' Mutta toisin kävi. Liike ei ollut itse ommeltuja vaatteita kierrätystekstiileistä vaan ihan lahjoitettuja vaatteita yms. Mukaan tarttui musta perusneuletakki sekä helmikoristeinen neuletakki.

 Itse Tex-Vexin tiloissa Perkiönkatu 3:ssa emme ehtineet vierailla. Se on auki arkisin 10-14 ja myynnissä on sekä lahjoitettuja vaatteita ja tekstiileja että lahjoitettua tekstiiliä kilohintaan. Tex-Vex- lajittelupisteitä oli ympäri Forssaa ja jopa Letkulla, joten täytyy sanoa että sielläpäin tekstiilikeräys oli viety kyllä jo aivan eri tasolla mitä vielä toistaiseksi Turussa. 


Tex-Vexin juuripiankohta edesmennyt liike Forssan keskustassa.
Musta paljettineule pelastettu!


1 kommentti:

  1. Kiitos vinkeistä. Olisiko sinulla vinkkejä kirppareista Turun alueella? Olen siskoani menossa tapaamaan parin viikon kuluttua, ja suunnitelmissa oli lounas sekä kierrokset eri kirpputoreilla. Hieno tuo paljettimekko jonka löysit.
    https://www.wanhanestori.fi/

    VastaaPoista