tiistai 18. lokakuuta 2016

Viittoja ja Tukholma ja viittoja!

Tukholma. Tissejä. Viittoja.

Lokakuun ensimmäinen viikonloppu meni Tukholman syövereissä kesällä päätetyn Stockholm Burlesque Festival reissun vuoksi. Kannatti. Koska olen tarkanmarkan ihminen, varasin risteilyt ja hotellin jo kesäkuussa. Risteilyjä (kannattaa reittimatkan sijaan ottaa risteily, paljon halvempaa, tosin heräämisestä vastaat ihan itse jotta muistat jäädä oikeassa kohdin pois) toki voi saada edullisesti vielä syksylläkin tarjouksilla, mutta hotellimme olisi ollut 110e kalliimpi per nassu, jos sen olisimme ottaneet vasta viikkoa kahta ennen itse reissua. Itselleni aamupala hotellissa on pakollinen must juttu. Sen on oltava ruuallinen hotellihuone. Ilman ruokaa päiväni ei tule toimimaan.

 Ja ruokaa tarvitaan muutoinkin vähän joka välissä. Muuten seikkailemista ei vain jaksa.

Stockholm.

Ensimmäisen aamun aamupalamesta. Kuva: Marisa Vierros

 Perjantaina rantauduimme punavalkoisen laivan terminaaliin aamulla puoli kahdeksan maissa ja raivasimme tiemme kävellen T-centralenille. Kun ei ollut mikään kiire niin aikaisin vielä mihinkään. T-centralenissa heitimme matkatavarat lukolliseen säilytyskaappiin (hirmu hyvä keksintö, suosittelen. 4 tuntia oli muistaakseni 70 kruunua ja 24 tuntia 90kruunua. Kaksi isoa säilytysboksia riitti neljän matkatavaroille meidän tapauksessamme). Jatkoimme matkaa kävellen keskustaan etsien vegaanille ja muutamalle muulle sopivaa aamupalapaikkaa.

 Aamupalailun jälkeen matka jatkui Sephoralle, Beyond Retroon sekä Friday'siin syömään ja tämän jälkeen hotelliinnuimme. Beyond Retro ei pettänyt, sillä mukaan tarttui musta samettinen 'perusviitta' <3 Molemmille illoille jokaisella oli luonnollisesti mukana eri asut.

Viitta1.

Jengi ilta yksi. Mira, Pentti the Violet, minä ja Marisa.

Snakedress, suoraan kirppikseltä, lyhennetty ja olkaimia pidennetty omaan tarpeeseen.

LuMiran Boobshzs.

 Lauantaina seikkailtiin Södermalmilla kiertäen joka vuotisen Tukholmanreissun peruskirppikset: Stadmission, Röda Korset, Beyond Retro sekä Myrorna. Emmausta emme ehtineet tutkia, sillä aikataulu laittautumiseen ja illan toiseen burleskikattaukseen iski vähän vastaan. Muutoin kirppislöydöt jäivät vähäisiksi, mutta löysin viitan. Taas. Villakankaisen viitan mentaliteetilla 'oon kiertänyt koko paikan, eikä täällä ole mitään, mutta jos nyt vähän vilkaisisin tuota takkirekkiä'. Siellä hän odotti. Viitta on siitä erikoisspesiaali, että se on tehty pappi/liturgikäyttöön. Osta omasi täältä, vain 488dollaria! (Plus postit ja tullit, eli on oikeasti aika hurjan hintainen). Moni kyselee usein mistä mun vaatteet / asusteet tms. on ja saan vastata aina että kirppikseltä, joten nyt hyödyntäkää tilaisuus ja hankkikaa kerrankin jotain samaa, mitä mulla on, koska niitä saa!

Myrornatreffit Dotty Deliriumin kanssa.

Mustat. Sametti. Verhot.

Ilta kaksi.

Lady in the Red Light.
Jengi ilta kaksi.
 Sunnuntaina pakattiin kamat kasaan, vietiin ne taas T-centralenin säilytysboksiin ja suuntasimme oman osastoni kanssa Megaloppikselle Solnaan. Tapahtuman olin bongannut Stokiksen kadun julisteista, joten julisteista tosiaan on mainonnallista hyötyä. Tapahtuma oli sikäli itselleni täysin uusi kokemus vaikka kirppiksiä muutoin melkein ammatikseni kierränkin, että se oli ensimmäinen itsemyyntikirppis jossa Ruotissa olen käynyt ja sinne maksoi myös asiakkaitla sisään. Pääsymaksun hinta oli 40 kruunua eli noin 4,5€ per kävijä. Kirpputoriretki kannatti, sillä löytöjä ja erikoisempia löytöjä, tuli tehtyä. Marisa löysi vanhat taulut, jotka ostin loppupeleissä itse (varo vain, saat ne joululahjaksi jonain vuonna!), sinisen keraamisen kulhon, jättimäisen hakaneulan, flamingo- & ananasleimasinsetin (tutustunutte heihin sitten Curvy Mermaidissa (;  ), vanhan taskukellon, kanavatyöruusutaulun sekä hammaskorvikset, joissa oli oikeasti piisamin, jos muistan oikein, hampaat . Rahaa tuli sijoitettua ostoksiin kolmisenkymppiä sisältäen pääsymaksun. Kuvia löydöksistä saatan lisätä myöhemmin.

Viitta ja minä isolla kirppiksellä.
Viitta ja minä Tukholman metroasemalla.
Pillittäjät. Eli hän itse ja graafinen velhottareni.
Tukholma. Lokakuu 2016. Kuva: Marisa Vierros

 Reissu oli kannattava. Suosittelen. Liput itse burleskieventtiin maksoivat early bird -hinnoilla kahdelle illalle sisältäen narikan n. 75e. Ensimmäisen illan ensimmäinen kattaus oli esitysten tasoltaan vähän valju, mutta ilta lähti kyllä puolen välin jälkeen käyntiin. Molemmat illat juonsi Lili la Scala, äärettömän hyvä-ääninen brittiburleskitähtönen, jonka juontotyyli puri hyvin iltojen yleisöön. Mieleen jäivät erityisesti suuresti arvostamani Imogen Kellyn flamingoesitys, perhosen olin jo aiemmin nähnyt, venäläisen artistin balettia burleskiin yhdistävä esitys, äärettömän taitava Duo Vilja, akrobatiaa joka kosketti sekä muistaakseni venäläisen artistin punahilkkanumero, joka oli rakennettu taitavasti. Molempien iltojen vanneartistit olivat myös todella, todella hyviä ja ammattimaisia. Paljon mahtavia esityksiä siis molempina iltoina, joita Suomessa ei välttämättä tulisi ikinä nähneeksi.

 Burleskia onkin next time Turussa luvassa 28.10 Saaristobaarissa. Curvy Mermaid seilaa. Tuuthan säkin? Ladywinkheart.com on muuten myös auki. Hieman kesken, mutta olemassa on.

//Edvina
Viittasankaritar Suomen Turusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti