lauantai 6. helmikuuta 2016

Pirulliset Bileet

Yksi vuoteni ihan-must tapahtumista on Pirulliset Bileet -kiertue, joka pidetään Amarilloissa ympäri maan. Ensimmäinen PB -tapahtuma löytyi muistaakseni Lucky Hellin, ultimaattisen supermiekannielijättären kautta, sillä hän on oli kiertueella mukana keväällä 2013. Kyseisenä keväänä Turussa oli vielä Amarillo, joten meiningeistä saattoi nauttia ihan kotikaupungissaan. Iltaman juliste on edelleen jossain kätkössä tallella. Esiintyvinä artisteina toimivat Lucky Hell sekä Jussi Paradise.


Le juliste.

Official matskua.

Yksi harvoja kertoja, jolloin olen yrittänyt käyttää leopardi-kuosia.
Ei vaan oo mun juttu.

Seuraavana keväänä porukkaan sotkettiin mukaan Loulou D'vil, Suomen menestynein burleskiartisti, joka muutti viime vuoden loppupuoliskolla Las Vegasiin, mutta ehti sitä ennen poiketa vielä Hylätyssä Huvipuistossakin esiintymässä. Loulou on voittanut 'burleskin maailmanmestaruuskilpailut' eli vuoden 2013 Miss Exotic World -tittelin. Kevään 2014 iltamassa pyörähdin jälleen Turussa sekä Porissa, mutta seuraavien keväiden osalta piti matkata muille maisemille.Lucky, Winkheart & Loulou.

Materiaalia kotiseinälle. <3Viime keväänä pyörähdin Porin Amarillossa. Koska Lucky Hell oli jo tuossa kohtaa kiinnitettynä Pariisin Lidoon (voin viime kesänä siellä interraililla vierailleena kertoa, että APUA MIKÄ SHOW! Menkää katsomaan. Aivan ultimaattisen ammattitaitoinen ja ällistyttävä meininki) viihdyttivät kiertueella Loulou, Jussi Paradise sekä The Baron. Samalle keväälle oli myös taituroitu Pirulliset Bileet -menu, josta saattoi valita Loulou D'vilin burgerin tai muuta hyvää ja jännittävää. Muistaakseni joku chilimangosmoothie oli silloin listalla ja siitä pidin kovinkin. Iltamassa oli myös ensimmäisen kerran käytettävänä Photobooth -valokuvauspiste, jossa sai ikuistaa itsensä ilmaiseksi ja jaettiimpa esityksien välissä myös popcornia sekä hattaraa - olihan teema Pirullisten Bileiden päälle vielä Pirullinen Tivoli.


Silloisen illan outfit.

Photboothin hyväksikäyttöä ensimmäisen kerran koskaan.


Pirullisten Bileiden mainonta ei päätä huimannut tänä vuonna. Muistin tammikuun puolessa välissä googlata bileiden nimellä ihan omasta kiinnostuksestani, sillä muistelin Luckyn kertoneen viime vuonna että showsarjalle oli luvassa tulevaisuudessa vielä jatkoa. Löysin S-ryhmän jonkinasteiset sivut ja kiertueaikataulun - ensimmäinen bilesetti olisi ollut parin päivän sisään Helsingissä.

 Helsingissä ravaan toisinaan muutenkin joten ajattelin taas Poriutua bileiden vuoksi myös tänäkin vuonna, mutta harmillisesti bileet oli ajoitettu juuri epäsopivasti Helsinki Burlesque Festivalin päälle. Piti keksiä toinen kaupunki ja valitsin Tampereen kohteeksi. Alunperin olin lähdössä matkaan yksin, mutta Lumira tarttuikin loppuvaiheessa mukaan haaviin koska satuimme vahingossa olemaan molemmat yhtä aikaa Tampereella.Odotin perinteistä PB:n menua, mutta tällä kertaa valikoimissa oli pelkkä kokoa-itse-hampurilaisesi-vaihtoehto. Tarjoilijamme ei aivan ollut kartalla asioista koko iltana. Juomatilaukseen ei tullutkaan jäitä, vaikka pyysin ja hampurilaisannoksen ekstrajuustoa, tai oikeastaan sitä ainutta juustoa joka piti erikseen tilata, ei tullut ikinä. Hampurilaisen sämpylä oli kivikova ja ruoka haaleaa, kun se pöytäämme saapui. Alkusnäcksit sentään toimivat, mutta olisin toivonut itse ateriaan monipuolisempaa salaattia. Jäävuorisalaattia oli nimittäin sekä mozzarellatikkujen kanssa, että hampurilaisen välissä että hampurilaisen vieressä.

 Ilta oli suhteellisen epäselkeä rakenteeltaan. Netin tekstin mukaan illan aloittaa näyttävä tulishow ulkona, mutta sitä ei missään kohtaa juonnettu alkavaksi. Sen sattui huomaamaan jossain kohtaa. Muutoinkin esitykset popsahtivat esiin vähän hassusti, se että asioita juonnetaan alkavaksi on aika kova juttu. Nettisivun, sen ainoan tietolähteen mukaan 'Ivizia Dakinin (USA) show yhdessä lemmenkipeän pupun, Jussi Paradisen kanssa saa posket punottamaan takariviä myöten.'
 Ivizia ei esiintynyt yhdessä Jussin kanssa, Jussi oli esityksen aikana vieressä vaahtosammuttimen kanssa.  'Pukeudu näyttävästi ja voita palkintoja. Häikäise jäätävän seksikkäässä valkoisessa tai lumoa liehuvana liekkinä. Ikuista asusi ja kaverikuvat Partybooth-valokuvakopissa ja varmista, että näky poltetaan bilettäjien verkkokalvoille ja sosiaaliseen mediaan. Eniten tykkäyksiä saaneet kuvat palkitaan Amarillon lahjakorteilla vielä saman illan aikana!' Mitään lahjakortteja ei missään kohtaa kenellekään kyllä annettu.  'Illan maestrona toimii taiteilijan, showmiehen ja lävistäjän Jussi Paradisen alter ego Poopoo.'  Jussi ei sanonut illan aikana mitään. Joten tuotannollisesti joko jossain on vikaa tai joku on halunnut kertoa asioista epätavallisen mahtipontisesti netissä. Katteettomat lupaukset ovat vaan vähän sellainen juttu, mitä en hirveästi arvosta.

Lady Haloheart & Ivizia Dakini.

Lisäksi netissä luki että iltoihin on vapaa pääsy ja / tai S-etukortilla sinne pääsee ilmaiseksi, mutta mitenpähän sitten kävi. Ulkona tapahtuneen tulishown (21:30) jälkeen ilta jatkui vasta tunnin päästä sisällä tapahtuneella tulishowlla josta jatkettiin Rudirokin beatboksaukseen. Beatboksauksesta juonnettiin Komediasirkuksen esitykseen (mm. käynnissä olevalla moottorisahalla jonglöörausta) jonka loputtua juonnettiin, että ilta jatkuu alakerran yökerhon tiloissa. Yökerhon liittyminen iltaa selvisi jo yli puolen tunnin ruokaodottelun aikana sillä lähdin itse etsimään photoboothia tilasta ikuistaakseni asukokonaisuuteni. Kuvauspisteen sanottiin olevan alakerrassa, joka ei tokikaan ollut auki vielä kymmeneltä.

 Noh, se osapuoli joukkiostamme joka jo heti tultuaan totesi ettei kyseisen Amarillon ruoka ole ihan parhaimmasta päästä (oli valitettavasti oikeassa) lähti kotiin ja Lumira & meitsi jatkoimme alakertaan pakaasiemme kanssa. Tokihan, mitä eräs porukastamme epäili, alas maksoi sisään erikseen. Siis juhlat oli tänä vuonna jaettu kahteen osioon, jossa ensimmäinen oli ilmainen ja siitä viimeisestä Ivizian ohjelmanumerosta piti maksaa yökerhon sisäänpääsymaksu erikseen. Siinä maksullisuudessa ei ole ongelmaa, mutta siinä on että netissä mainittiin 'ilmainen  / s-etukortilla ilmainen sisäänpääsy' on. Ymmärrän täysin, että USA:sta tuotu artisti maksaa, kuten muukin illan ohjelma eikä 7€ ole siitä lystistä oikein mitään. Mutta asioista informoiminen olisi äärettömän tärkeää.


Ivizia pääsee seinälle.


Photoboothin takaseinä oli tällä kertaa valitettavasti musta, joten suurin osa ihmisistä / asuista hukkui iloisesti taustaan. Kuvakehyksien mainosten asettelu oli myös tänä vuonna vähän åt skogen, sillä vasemman alareunan liekki peitti yhdestä kuvasta suuren osan kulmaa ja muut mainokset eivät olleet marginaalissa vaan kuvan päällä. Positiivista toki on se, että kuvausmahdollisuus ylipäätään on ja että kuvauskopissa roikkuminen ei maksa mitään. .

Joka tapauksessa Ivizian tulishow tuli nähtyä, tulityöskentelyinnostus nosti taas päätään. Sain yhteiskuvia ja minut muistettiin vielä muutama vuosi sitten Logomolla pidetystä Cirque Erotiquesta. Huisia! Illan aikana tuli myös Lady Winkheartin faneja vastaan ja nyt olen kirjoittanut pikanimmarin Viikkarin lyijytäytekynällä HH:n promokortin taakse. Huulipunajälkeä yritin myös tehtailla, mutta uusi sävy oli niin hyvää ettei siitä irronnut korttiin kunnon jälkeä. Terkkuja vielä, olisin halunnut kyllä liittää teidät iltaseuraksemme, mutta koska teillä oli niin kiire niin ehkä joskus toiste :*

Lopputiivistys: Kaikki ketkä arvostavat ammattitaitoista tulitaidetta niin Ivizia on näkemisen arvoinen.

Kuvamössöä photoboothissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti