sunnuntai 7. elokuuta 2016

Ostoksille! : Salon kirpputorit

Isoäitini asuu Somerolla ja se on äitini kotikaupunki. Siitä syystä Somero - Salo ja lähialueet ovat olleet kiinteä osa elämäni matkailua jo lapsesta asti. Salo on kerran kesässä vakiokohde, sillä iltatorille pitää kerran kesässä päästä. Somerniemen kesätori kuuluu myös vakiokohteisiin, mutta tänä kesänä en siellä valitettavasti ole kertaakaan päässyt käymään. Saloa varten hyppäsin heinäkuun puolessa välissä junaan ja hurautin, jos niin voi sanoa, Saloon kirppiksille ja kesäiltaa viettämään. Tässä listaus:

VR vei - aikataulussa.
Junalook.


Salon Seudun Suurkirppis 

Raitalankatu 20
Auki aarteiden metsästykseen arkisin 9-18, la-su 9-15
Nettisivu 

Koska aika oli kortilla, jotta ehdin kiertää kaikki kirppikset ennen kello viittä jätin Salon Seudun Suurkirppiksen tällä kertaa välissä sillä sinne kävelee keskustasta noin puolisen tuntia.  Kirppikseltä saattaa tehdä löytöjä, mutta viime aikoina sen tarjonta on ollut paljon nuivempaa, mittä mökkivuosina viitisen vuotta sitten. Samalla kadulla Suurkirppiksen kanssa on sijainnut Basaarikirppis ja Salon Fida, mutta ne on jo kuollut ja kuopattu vuosia sitten. Lisäksi Raitalankadun toisessa päässä, kauppa-alueella oli hetken aikaa jonkin sortin Lähetystori, jonka nimeä en nyt muista, mutta sekin näytti lopettaneen jo. Lisää viime visiitistä, kuvan ajoilta tammikuun kuvausreissulta, löytyy tästä postauksesta.

SPR kirppis

Asemakatu 4 C 
Avoinna aarteilulle pe 10-16 ja la 10-14
Nettisivu


SPR Kirppiksestä on ollut kylttikuvamatskua, mutta näemmä se on kadonnut edellisen puhelimen mukana. Kirpputori ei ollut torstaina auki, mutta kerran olen siellä päässyt vierailemaan. Sijaitsee aivan juna-asemalta keskustaanpäin lähdettäessä siinä matkalla, kyltti on kadulla, sisäänkäynti sisäpihalla.

 Pieni putiikki täynnä siistejä tavaroita. Itse löysin erityiskreisin ruskean huppumekon, yhdet vanhat silmälasikehykset, smaragdin vihreän juhlamekon ja yhden perusmekon. Hinnat edulliset, suosittelen vierailemaan ja penkomaan.

 Aarresaari  

Vilhonkatu 22
Avoinna aarteilulle arkisin 10-18, la-su 10-15
Nettisivu 

Aarresaari on Salon ihan ydinkeskustassa sijaitsevat isohko hyllykirppis, josta löytää välillä aina jotain kivaa. Suosittelen käymään, sisältää myös kahvion. Tuulikaapista löytyi myös mainos tulevasta Halikon kirppisrallista 20.8.2016. Marttilan kirppisralli oli jo lauantaina 6.8.2016 ja Auran kirppisralli on tulevana lauantaina 13.8.2016. Oispa auto..

Aarresaare sisäänkäynti.
Halikon kirppisralli lähestyy.


Lähetystori Nappi & Nuttu

Helsingintie 2
Avoinna aarteille (jos on avoinna...) ma-pe 11-15, la 10-15
Nettisivu

 Se Kirppiskohde, jota odotin ihan tosissaan. Edelliskerralla törmäsin kirpputoriin vahingossa matkallani Radiokirppikselle ja kello oli siinä kohtaa jo yli viiden joten piti siirtää täällä käyminen seuraavaan Salon matkaan. Tällä kertaa olin reilusti ennen viittä liikenteessä Helsinginkadulla, mutta kas kyseinen mesta oli muuttanut aukioloaikojaan joten tälläkin kertaa sain tyytyvä vain ikkunashoppailuun. Pettymys oli varsin suuri, sillä tätä kirppistä olin tosissaan odottanut matkaltani.
Aukioloaikojen muutosta ei oltu päivitetty nettiin, joten kyrsi vielä enemmän. Annoin tästä asiallista palautetta ja aukioloajat kyllä muutettiin nettiin, mutta facebooksivulle antamani arvostelu ilmeisesti poistettiin jostain syystä samantien.. Anyhow. Tästä kohteesta edelleen 0 / 5 superkirppispistettä. Ehkä ensi kerralla...

Ilmeeni, kun ei osata käyttää internetziä oikein aikataulujen päivittämiseen...

Näyteikkunaa pidemmälle en vieläkään ole päässyt aukioloajoista johtuen.

 Radiokirppis

Helsingintie 22
Arkisin aarteita voi etsiä 10-17, la-su 10-15
Nettisivu

Radiokirppiksen sisarliike sijaitsee Tampereella. kirppis, joka yllättää toisinaan hyvillä löydöillä, toisinaan haaviin ei löydy mitään. Hyllykirppis, sisältää myös kahvion.


Radiokirppis, Salo.

Salon Ekocenter / ekotori 

Helsingintie 72
Avoinna aarteilulle arkisin 10-18, la 10-15
Nettisivu

Olen kerran aikaisemminkin vieraillut Salon Ekotorilla, muutama kesä sitten hyvin painostavassa ukkosilmassa. Ekotorille pääsee hyvin kävellen, jos jaksaa kävellä Radiokirppikseltä vielä suurinpiirtein 15minuutin matkan. Keskustaan Ekotorilta on kävellen suurinpiirtein puolen tunnin matka. Ekotori on iso paikka ja valikoimassa on paljon vaikka ja mitä. Tavarat on suurin piirtein aseteltu kauniisti esille, mutta penkomaan joutuu hieman, jos kaiken haluaa sieltä välistä löytää. Tiloissa ei ole Turun Ekotorien tapaan vain huonekaluja ja muuta kodin irtainta, vaan myös vaatteita ja tekstiilejä, sekä tietysti astioita, huonekaluja, koruja, lehtiä, urheiluvälineitä, koriste-esineitä, kankaita, leluja ja jne. Suosittelen käymään, hiukan erilainen paikka ja valikoima muihin Salon kirppiksiin verrattuna.

Ekocenter ulkoa.

Näkymää astioiden, pientavaroiden, vaatteiden puolelle.

Näkymää huonekalujen puolelle.

Ihania vanhoja kansia.

Ihania vanhoja kansia.
Ihania vanhoja kansia.

Ekotorin viereinen kirppis

Osoite mitä ilmeisemmin Hukankatu
Virallisista aukioloajoista ei mitään tietoa

Ekotorilta keskustaanpäin lähtiessä törmäsin vasemmalla puolella tietä Kirppis -kylttiin ja tilanne piti toki tutkia. Itseasiassa olin vieraillut joskus aikaisemminkin kyseisellä kirppiksellä. Tavarat olivat vanhahkossa talossa, koko iso sali täynnä tavaraa, toinen eteishuone samaten plus kolmas huone. Tavaraa oli sen verran paljon ja tila oli niin hämyisä, etten jaksanut alkaa sen enempää tavaramäärää tutkia sen tarkemmin. Viime kerralla muistaakseni ostin kyseisestä paikasta yhden paidan, joka sekin haisi hieman ummehtuneelle. Tavarat ovat ilmeisesti tilassa ympäri vuoden.

Salon iltatori

Salon tori
Kesätorstaisin klo 16-21
Nettisivu 

Salon iltatorilla olen ollut useampaankin kertaan myös myymässä ja kauppa on käynyt ihan hyvin, tästä tosin on enemmän kuin muutama vuosi aikaa. Iltatorilta löytyy kaksi kirpputoripuolta: lasten kirppis parkkiympyrästä ja peruskirppis sekä jokirannan että torimyyjien väliseltä alueelta. Kierrän yleensä aina molemmat kirppikset ja tällä kertaa haaviin jäi vain lastenpuolelta löytynyt naisten viininpunainen paita. Muutoin tori oli vähän tylsähkö, vaikka Krista Siegfrieds siellä esiintyikin. Harvinaisen yltiöfeikkipositiivinen laulaja ainakin välispiikeiltään, mitä esiintymistä eväsleipieni kanssa joen toiselta puolelta seurasin. Salon tori on kesäjuttu ja siellä käy oikeasti paljon ihmisiä joka torstai. Suosittelen elämyksenä. 

//Kirppisreportteri Edvina

Ps. Kårenin Kirppisten syksyn kirpputoritapahtumasarja alkaa sunnnuntaina 28.08.2016. Paikkasi ostat suoraan nettikaupastamme, täältä. +
Portsan pihamarkkinat iskee ja yllättää jälleen ensi viikon sunnuntaina, 14.8.2016!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti