perjantai 24. marraskuuta 2023

Kirppiskierros ja muut vinkit Kotkasta


 Kotka on yksi suosikkikaupungeistamme. Meri on lähellä, kaupungissa on merikoulu, Langinkosken keisarillinen kalastusmaja, upea luonto sekä varsin mukavia löytöjä tarjoavia kirpputoreja. Erityislemppareita kirppiksistä ovat Goodwillit. 

 Olemme tehneet useita Ostosmatka Itään -autoilureissuja, joilla Kotkan kaikki kirppikset on koluttu läpikotaisin. Tällä kertaa sama tehtiin taasen. Kirppislistaus oli inan muuttunut viime käynnistä ja tässä luvassa kaikki. 


Talvikengät, matto ja herralle Conan.

Goodwill, Karhula

Tikankatu 10


Goodwillit ovat parasta kirpputoriantia idän reissuilla. Karhulan Goodwill on iso tehdashalli kirppistä,
jossa on vielä takahalli huonekaluille ja poistotavaroille. Poistotavaroita saa ostettua laatikoittain ja vaatteita sekä tekstiilejä pusseittan. Exit -tuote lieni muistaakseni näiden nimi. Hyvä valikoima vaikka ja mitä. Goodwilleillä on käytössä värihinnoittelu ja joka viikko joku väri on -50% alennuksessa. Pelastusarmeijan kirpputorit käytti samantyylistä hinnoitteluperiaatetta aikoinaan, mutta iCareissa ei tätä enää ole käytössä.

 Goodwill, Jumalniemen jäteasema

Uittoväylä 10

Aivan totaalinen megalemppari minulle, tosin tällä kertaa valikoima on tylsempi mitä yleensä ja joulu oli vallannut tämänkin kirppiksen lähes kokonaan. Todella kaunis esillepano yleensä. Tämä Goodwill sijaitsee jäteaseman yhteydessä, mikä on ihan huikea oivallus. Turun Ekotorien Ohituskaistaa ei ollut edes keksitty, kun Goodwill valtasi Jumalniemen jäteaseman. Jäteasema vaikuttaa muutoinkin Suomen tasolla edistykselliseltä ja olin tästä kovin haltioissani ihka ensimmäisellä Kotkan -visiitillä jo 2020.


 Goodwill, keskusta

Lopettanut toimintansa.

Tämän kirppiksen sijaan Pasaati -kauppakeskuksessa (joka olikin yllättävän iso, ennen emme ole siellä vierailleet) sijaitsi joulusesonkiin sopiva Goodwill Pop-up. Tila oli tosi pieni, mutta esillelaitto oli kaunis ja palvelu oli hyvää. 


 Hovinsaaren kaarikirppis

Lopettanut toimintansa.


Maailman upein viuhka ja tekokukkia <3


 Jussin jättikirppis

Huumantie 5

Jussin jättikirppis on iso, valoisa ja avara. Mukava kiertää joka kerta ja tälläkin kertaa tuli tehtyä löytöjä. Aikoinaan takakulmassa oli isompikin antiikkikorneri, mutta parilla viimeisimmällä reissulla sitä ei ole enää kirpputorilla ollut. Nykyään kirppis on keskiviikkoisin auki kuuden sijaan iltakahdeksaan. 

 
Fida

Mariankatu 14

Perusjees Fida, jossa kaikkea muuta paitsi huonekaluja. Täältä on löydetty sekä megahieno keltaoranssi nahkatakki miehelleni että samalla reissulla kadotettu tänne tai sen edustalle nahkahanskat. Ehkä se oli joku uhrilahjus upeasta takista. Uskollinen musiikki siivittää aika usein ostokokemusta. 


 Pennikirppis

Karhulantie 34
 
Nämä listan kaksi viimeistä kirppistä menevät osioon "Jos on aikaa ja jaksamista kiertää" - eli eivät kumpikaan ole mielestäni mitään hirveän hyviä. Pennikirppis on kellarissa sijaitseva hyllykirppis joka on mielestäni todella jämähtänyt jonnekin kauas menneisyyteen. Huono valaistus ja monessa hyllyssä tarjolla on tosi aikansa elänyttä tavaraa. Takakulma kirppiksestä myös kaipaisi siivousta rytöläjien sijaan. Joitain löytöjä täältäkin saattaa tehdä, jos jaksaa kiertää ja penkoa. 

 Kirpputori aarrearkku

Sammonaukio 2

Tämä kirppis on toinen Kotkan ei-suosikeista, mutta paljolti parempi kuin listan edellinen. Hyllykirppis ja sopivasti antiikkia välissä. Tuulikaapissa myös "Ota tästä" -rekki sekä laatikoita.


Hotelli Kotolan aulaa.
 Kotkan kierrätys ja avustus ry

Satamakatu 4

Tällä kirppiksellä emme tällä kertaa käyneet, aukioloajat ovat tosi rajoitetut, mutta kerran täällä on vierailtu. Sijaitsee tosi lähellä Wellamoa. Paikka oli kierrätyskeskus & Emmausten kirppismäinen ja muistaakseni hinnat olivat osastoa maksa mitä haluat tai tämä ei maksa mitään.


Missä yöpyä? Hotelli leikari

Haminantie 261Hotelli Leikari on elämys - ei välttämättä kaikille hyvä sellainen. Molemmilla kerroilla meille se on ollut ihan jees -kokemus, huoneet olivat kokeneet jo pintaremontit ja aamupalakin sisältyi. Tosin aamupala on ollut välillä kertakäyttöastioilta ja viimeisimmällä kerralla hotellissa aamupalakananmunat olivat täysin raakoja. Hotelli on tosi edullinen, joten mitään luksustasoa ei tosin edes odotettu, mutta olisi hyvä kuitenkin keittää ne munat oikein, kiitos. 

 Hotelli Kotola

Kotolahdentie 22

Älä anna tämän hotellin sijainnin hämätä. Suomen marraskuisen illan pimeydessä kun tätä hotellia etsi navigaattorin avustuksella, kuskilla meinasi tulla epäusko voiko se olla täällä. Teollisuusalueella ja lähellä satamaa, keskellä ei mitään. Kyllä, kyllä se voi. Hotelli oli todella mukava ja kotoisa, ihan oikeasti. Huoneet ihan perussiistejä, aulatilat suorastaan upeat ja aamiainen tarpeeksi iso ja maittava. 
Veikkaan vahvasti, että talossa on saattanut sijaita motoristihotellimotelli ennen, koska asfaltissa luki edelleen "Route 66" -logo sekä "WEST" & "EAST" -tekstit. Suosittelemme tätä hotellia, erittäin edullinen paikka myös. Ja aulassa on kahvikone, josta saat kahvikaakaoteetä koska vaan eikä maksa mitään. 


Mitä muuta Kotkassa?


Galette -konditorian pakkaukset ovat
yksinkertaisuudessaan kauniita.


Sapokan vesipuisto 

Vesiputouksellinen puistoalue lähellä Kotkan merikoulua.

Wellamo -merimuseo 

Suomen the merimuseo. Näyttelyaluetta on paljon, joten varaa aikaa enemmän kuin kaksi tuntia, jos merenkulku kiehtoo. Mahdollisuus  myös vierailla ulkona olevassa aluksessa. Harmittaa, etten tiennyt aikoinaan Wellamossa olleesta Sex and the Sea -näyttelystä. Olisi varmasti ollut mielenkiintoinen!

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja

Vakiokohde aina Kotkassa, vaikka museoon emme sisälle menekään. Ei siis ole väliä, olemmeko Kotkassa talvella vai kesällä, Langinkoski toimii aina. Ortodoksiseen piharakennukseen pitää myös aina kurkata.

Maretarium 

Vesiotusten ihmettelylaitos, jossa on kerran tullut vierailtua. Wellamo on kyllä näistä kahdesta se suosikimpi kohde vierailla. 

Ravintoloista oma lempparimme on Canttiini. Täältäkin sai ihan törkeän hyviä, siis törkeän hyviä uuniperunoita mutta viime reissulla selvisi että uuniperunat olivat nykyään tarjolla vain sesonkina kesäisin, nyyh. Muita ruokapaikkasuosituksia Kotkasta ei toistaiseksi vielä ole, lukuunottamatta Kotkan Klubia ja sen lounasta. Upea paikka ylipäätään!