keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Kirppiskierros ja muut vinkit RaumaltaAsuin kesällä 2019 käytännössä katsoen Raumalla sillä aluksemme majaili Rauman telakalla. Iltapuuhana kiersin luonnollisesti kaikki alueen kirpputorit sekä vierailin lähes kaikissa kaupungin ravintoloissa. Kesän 2020 aikana teimme myös kirpputoriretken Raumalle vieraillen kaikilla kirpputoreilla, lounastaen Wanhan Rauman Kellarissa, nauttien Wanhan Rauman jäätelöpuodin jäätelöistä (viime kesänä tämä jäi välistä! Ehdin vain Minetin puistojäätelökojulle), Merimuseon näyttelystä sekä Kaffebarin antimista (täytetty croissant, munkki ja italian soda<3 ) unohtamatta iltapäiväretkeä Poroholmaan. 


Rauman kirpputorit: (alun perin vinkit käyty läpi ja julkaistu kesäkuun lopussa 2020, päivitetty kirppisten osalta 2023) Useammalla kirpparilla on havaittavissa merimieskoiria
 etsimässä kotia. 

Lokkikirppis


Satamakatu 2

Vieraile myös viereisessä rakennuksessa, jossa alakerrassa kirpputoritavaroita normihinnalla ja vintillä kaikki 0,20€ / kpl!  Tällä reissulla en itse löytänyt mitään, mutta miehelle löytyi kasa hyväkuntoisia vaatteita. Tavarat aseteltu kategorioittain, joten tutkiminen helppoa. 

Torin kymppi

Kuninkaankatu 25 

Ydinkeskustan kirpputori, kaffebarin vieressä. Looseja sekä irtotavaraa siellä sun täällä. Hieman sekava kirppis nykymakuuni. Yläkerrassa ja pihalla kesäisin myös tavaraa pengottavana, kaaos kuvaa tilaa hyvin. Löytöjä ei tarttunut mukaan. 

Kirpputori  kahvila Sofia 

Lopettanut toimintansa.

                                                                            
Sofiasta löytyy polkupyöriä sekä tavaraa looseista. Vähän vanhempia juttuja tarjolla, sekalaista tavaraa ja omaan mieleen tämä jakaa Rauman kirppiksistä sekavimman titteliä Radanvarren kirppiksen kanssa. Löytöinä minipienet tuikut, vintage peltirasia herrasmieskuvionnilla sekä muovinen juustokupu, jolle jääkaapin valkosipulitervajuustolla oli tarvetta.


Vanhan tavaran puoti Eveliinan sisustusta. 
Kirppis Retriika

Hakunintie 10

Radanvarressa sijaitsevista kirpputoreista toinen, Radanvarsi kirppis on vieressä. Omistaja (oletan että hän on) tervehtii aina iloisesti. Siistit loosit ja helppo kiertää, ei kovinkaan iso. Samassa tilassa myös söpö nintendoliike, peliliike enemmänkin. Raumalta löytyy hauskoja Nintendoharvinaisuuksia. Ostostelin potpourrin sekä miehen kokoelmaan puolalaisen emalimukin. 


Kirpputori-kahvio Radanvarsi

Rautatienkatu 6

Kirppiskierroksen sotkuisin kirpputorielämys. Uuvuttava määrä loositavaraa, jotka ei oikein edes jaksanut katsoa läpi. Muutama huone perällä, jossa lisää tavaraa. Yläkerrassa myös paljon huonekaluja ja mattoja ynnä muuta suurta. Kirppis Retriika aivan vieressä. Löytöjä ei tarttunut. 


Vanhan tavaran puoti Eveliina

Monnankatu 39

Nimestään huolimatta, paikka on ihan hyllykirppis. Viime kesänä ensimmäinen käynti yllätti, sillä nimestä päätellen kuulostaa enemmän antiikkiliikkeeltä. Hyllykirppis, jossa raumalaiseen (?) tapaan loosien edessä on vaatetanko. Sukellat siis vaatteiden välistä hyllyn pariin. Muutamassa muussakin kirpputorissa Raumalla on sama käytäntö. Sisältää myös minipienen retronurkkaukseen. Ruusukasvovesi oli tämän paikan löytösaldo. Peippokirppis, Pelastusarmeijan kirppis 

Lopettanut toimintansa.Uuden yksisarvisen kanssa kylillä.
MiMin kierrätysaitta 

Lopettanut toimintansa.

Nimestään huolimatta tämä ei ole naisille suunnattu second hand askartelu- & käsityöpuoti vaan ihan perinteinen hyllykirppis. Olemukseltaan ihan jees, enemmän lapsiperheihmisten paikka valikoimaltaan. Löytöjä ei tarttunut mukaan.

Kirpputori puoti ja Wanhat Tawarat - SPR kirppis


Valtakatu 10

Tämä on lempparini Rauman tarjonnasta. Täältä on tullut  monta kertaa Porin matkalla Raumalla pysähtyessä tehtyä hyviä löytöjä ja järkevillä hinnoilla. Yllätyimme tosin kovin tällä kertaa saapuessamme kirppikselle sitä että huonekaluja roudattiin talosta pois. Samaten astiakerros oli tyhjä, kuulema tila oli myyty jollekulle. Alakerta on siis enää jäljellä kirpputorin tilana ja sinne oli siirretty osa astioista, huonekalujen kohtalosta en tiedä. Löytöinä Star Wars -tyyny sekä uudempi My Little Pony -pehmo ystäväpariskunnalle <3


Lykky kirppis ja kahvila

Peltivahe 3

Lykky -kirppiksellä vierailimme 2023. Oma mielipide kirpputorista on Maanantaimarket goes Rauma, eli ei ihan omaa lempparistoa tarjonnaltaan. Iso halli myyntipöytiä rekeillä, myyntitilaa myös tuloaulassa sekä alakerrassa erillinen tila huonekaluille ja muulle isolle. 

Muuta puuhaa: Rauman Merimuseo

Kalliokatu 34 

Näyttelyssä vierailin viime kesänäkin ja nyt kesällä, sillä toinen puolisko ei ollut koskaan käynyt kyseisessä museossa. Sisäänpääsy opiskelijoilta 6€. Näyttelyn kiertää helposti alle tunnissa. Merimuseo on entisessä Rauman merenkulkuoppilaitoksessa. Torniinkin pääsi kierrerappusia pitkin kiipeämään. Talon edustalta löytyy myös paarlastipuisto. Museossa on pieni museokauppakin.

Vanha raatihuone. 

Jokikävely


Avoinna aina. Joenrantaa on tunnelmallista ja rauhallista kävellä. Suunta vapaa.


Marela, Kirstin talo sekä Vanha raatihuone

Kierrettiin viime kesänä kolmen museon kombo, yhteislippu ei hurjan kallis edes ollut. Marela on vanha puutalo, kauppias- ja laivanvarustajasukujen koti ja sieltä löytyi kauniita yksityiskohtia sieltä ja täältä. Kirstin talo edusti 1700- sekä 1800 -lukuja, hieman askeettisempaa elinympäristöä, mitä edellä mainittu Marela. Vanhan raatihuoneen yläkerran pikkunäyttelyn kiersi hetkessä. Raatihuoneelta löytyy myös pieni museokauppa sekä pihalta yrittipuutarha. Marelan pihalta löytyy kaikille avoin ilmainen venevajanäyttely sekä kelkkanäyttely.Kitukränn 

Suomen kapein katu. Auki aina.


Poroholma 

Keskustasta hivenen kauempana sijaitseva nykyinen lomakohde, entinen kylpylä ja purjelaivasatama. Tiesitkö, että Raumalla oli 1800 -luvulla Suomen suurin purjelaivasto?


Nälkään, koska ainakin itselläni on lähes aina nälkä:  Wanhan Rauman Kellari

Nomnom ja omsoms. Vähän Tallinnamainen rafla, sanoisin heittämällä.

Riviera Pitseria

Keskustassa sijaitseva pitseria. Muistan että ruuan saaminen kesti törkeän kauan. Sitä, oliko ruoka hyvää, en muista.

Minettijäätelön koju 

Omnom. Wanhan Rauman jäätelöpuoti myy myös Minetin jäätelöä. Tänä kesänä söin pinacoladajätskiä! Parasta. Yksi jättimäinen jäätelöpallo vohvelilla 3,9€. Muistaakseni Turussa valion kiskalla peruskokoinen pallo 3,7€, vohvelilla. Tukisin mielummin Minettiä lisääkin, mutta Turussa kyseinen yritys ei pärjännyt. Kokeilemassa on käynyt.

Rauman merimuseon antia. 
Sky Lounge Rauma

Vesitornissa oleva hienompi ravintola. Olin viime kesänä valitsemanani iltana ravintolan ainoa asiakas. 


Amarillo 

Positiivinen yllätys! Turusta Amarillo on kadonnut jo vuosia sitten, mutta muualla ravintolakonsepti näyttää jaksavan. Amarillon vanha puutalo on kaunis ja uusi sisustus oli miellyttävä. Ruoka oli myös hyvää.

Tifosi

Kerran eksyin myös Rauman Lukon ravintolaan syömään. Ihan ok lähes mättöruokaa, muistaakseni.

Kiinalaisia kaksi eri

Keskustasta löytyy kaksi kiinalaista. Ei muuta mainittavaa, ihan mukavia molemmat.

Osteria da Filippo

Pitsaa italian tyyliin. On ollut hyvää ja miljöö on toimiva.

Puosun Kellari 

Megalemppari, koska purjealus ja ruokailu! Valitettavasti Puosun kellaria ei ole enää, vaan ravintola aukeaa purjealus Kathrinaan nyt heinäkuun alussa eri nimellä. Lemppariutta lisäsi se, että alus on Poroholmassa.

Kontion kahvila

Näitä oltiin itselleni suositeltu, mutta Kaffebar on mieleeni enemmän. Kontion kahvilassa olen käynyt sisällä, mutta en kahvitellut.

Kapteenin huone

Merimuseota vastapäätä. Merellinen sisustus eikä ruuassa ollut muistaakseni mitään valittamista.

Gastrobar Rauman Wanha Krouvi

Gastrobar, rento miljöö. Kerran taisin aterioida heillä viime kesänä.

Sydvest
Bornholma, nykyinen Poroholma. Lähes kokonaan
kuvassa näkyvässä  purjealus Gerdassa voi laulaa
iltaisin karaokea. 


Fiinimpi ravintola vanhassa kaupungissa, vaatii pöytävarauksen koska on suosittu ja pieni paikka.
Ruoka oli muistaakseni hyvää.

Kaffebar 

Tästä kahvilasta haaveilen Turussa aina välillä. Kuten Forssan Antin konditoriastakin. Aah ja oijoi. Kaffebarin lemppari on täytetty croisantti, munkki ja italian soda. Vierailen vielä mooonesti.
Cafe Prassen 

Ostin viime kesänä mangolassin ja join sen terassilla. Ei muuta kerrottavaa.

Buena Vista

Jokirannan ihanperusravintola. Hyvä ruoka, salaattipöytä ja leipää. Pääruuaksi nautiskelin viime kesänä porouuniperunan mikä oli todella hyvä. Ja ekstra upeutena jälkkärilistalla pavlovaa! Tosi hyvää.


Mr. Jones 

Tässä ravintolassa söin ensimmäisen kerran Rauman perinnekansallisruokaa - lapskoussia. Lapskoussi oli oikein hyvää ja tästä ravintolasta jäi mieleen persoonallinen sisustus hienoine yksityiskohtineen (oiskohan ollut myös sisustuksessa jotain Tikijuttuja?) sekä ruokalista, joka oli painettu sanomalehdeksi! Lehdessä oli myös kivoja muita juttuja, ei pelkästään ruokalista.


Näihiin Raumatunnelmiin päättyy tämä matkavinkkiteksti.
Yli vuoden vei prosessi kirjoittaa se tänne, viime kesänä olin jo listannut kirpputorit sekä ravintolat pelkiksi listoiksi, mutta eilisen uuden Rauman matkan inspiroimana päätin nyt viimeistellä työn. Muutamia vuosia sitten kirjoittelin tänne jo kirppismatkavinkkejä, ehkä ehdin jälleen elvyttää tuon tyylin kertoa matkavinkkejä muillekin.  TikTokista löytyy matkavideo käyttäjältä @ladywinkheart, johon kuvasin jokaista kirppistä, missä päivän aikana kävimme.


Old Copper's -ravintola on vielä myös visitointilistalla. Keltainen talo ja upeat lyhtypylväät kielivät siitä, että ravintolan on itsessään sisältäkin oltava upea.


//Edvina