torstai 21. heinäkuuta 2016

Ostoksille! : Porin kipputorit

Pori. Itselleni täysin tuntematon kaupunki ennen vuotta 2013, jolloin pienimuotoisella friikkisirkus & bändiyhteistyökuviolla kävimme siellä pikaisesti keikalla. Itse vastasin illan burleskipuolesta, yllättäen. Montun vieressä, joka oli silloinen keikkapaikka, Antinkadulla sijainnutta hyllykirpputoria ei enää ollut tämän tämän kesäisen reissuni aikana, mutta kosolti muita kirppiksiä oli vielä pystyssä. Pori on yhtälailla kirppiskaupunki kuin Forssakin, mutta Forssassa kaikki voi kiertää kävellen, Porissa välimatkaa mestojen välillä saattaa olla hurjastikin. Kirppiskuvat on aika surkeita tällä kertaa, mutta suunnistakaa sitten osoitteen mukaan jos kuva ei tarpeeksi kerro :3


Pihlavan aarreaitta

Huokotie 1
Avoinna aarteiden metsästykseen 
Arkisin 10-18,

Pihlavaan kulkeuduimme ensimmäisenä kirppiskierroksella. Siellä olin vuosi kaksi sitten käynytkin toisella kirppiksellä, joka ilmeisesti oli muuttanut sekä nimeä että sijaintia ja oli nykyään tämä yksilö. Perus'maalais' hyllykirppis, ei mitään älyttömiä aarrelöydöksiä, vaikka matkaan tarttuikin kasarikauheusmutupee leninki, hattu sekä Aussie -sarjan suihkusaippuaputeli eurolla. Suht edullista.


Se on niin karsee, että se on jopa upee.

Hattu Pihlavan Aarreaitasta, tupsunauhaa kasa kolmella eurolla
Patakirppikseltä


 Fida

Nortamonkatu 1
Avoinna aarteiden metsästykseen
arkisin 10-17

Fida yllätti sellaisella kirppiskampanjalla, johon en koskaan ennen ollut edes törmännyt: Osta kaksi tavaraa samasta kategoriasta, saat halvemman kaupan päälle! Fida on aina ihana yltäkylläisellä valikoimallaan josta saattaa jotain mukaan tarttuakin. Itse pelastin pari kaavaa, typerän kesäaurinkolipan päähineisiin (käännät sen päähän pystyyn ja vetelet täyteen vaikka höyheniä -> toimii!) sekä ruusuja. Glitterit eurolla Hyllymerestä.


Lippa, kaavat ja ruusut Fidasta, glitterit Hyllymerestä ja meritähdet SPR -puodista.


SPR puoti

Antinkatu 9
Avoinna aarteiden metsästykseen
ma-to 10-17, pe 10-15:30

SPR puodin ohi olen useammankin kerran kulkenut täysin väärään aikaan aukiolon kannalta, mutta tällä kertaa osuin paikalle nappiaikaan. Kirpputoripuoli on tosi pieni, mutta myynnissä oleva tavara oli varsin siistiä. Matkaan tarttui viiden meritähden satsi eurolla.Fiinitori

Kiertokatu 13
Avoinna aarteiden metsästykseen
arkisin 10-17

Fiinitori on edullinen Satakunnan syöpäyhdistyksen ylläpitämä kirppis, josta löytyy joka kerta jotain hauskaa. Hinnat ovat edulliset ja tinkiäkin voi, paikasta löytyy niin astioita, kirjoja, vaatteita kuin melkein mitä tahansa muutakin huonekaluja lukuunottamatta. Itselleni tarttui mukaan Abloyn vanha lukko -avaimenperä, pari lautasta (oon muutama vuosi sitten ostanut täältä juurikin mustia syviä lautasian suuren satsin, lautaset olivat 0,50e / kpl), jännän kaulakorun sekä lameeglitterverhon burleski-iltoihin. Kyseinen kasa oli neljä euroa, joten ihan bueno hinta.


Kontti

Paanakedonkatu 20 
Avoinna aarteiden metsästykseen
Arkisin 9-18, la 9-16


  Oon alkanut pitää paljon Konteista, vaikka niiden hintataso onkin toisinaan kovinkin kova toisaalta kierrätystavaratalon brändiin liittyneekin suurena osana vähän suuremmat hinnat. Kontista löytyi kreisi posliiniasia arpajaispalkinnoksi johonkin burleski-iltaamme (en laita kuvaa, koska muuten yllätys on pilalla).Suur-Sisätori

Paanakedonkatu 18 
Avoinna aarteiden metsästykseen
Arkisin 10-18, la-su  11-16


 Suur -Sisätori on aivan Kontin vieressä keskustaan päin mentäessä. Asetelma on Kontti -Gigantti - Suur-Sisätori. Sisätorista jäi ottamatta kuva ulkoa, tyytykäämme hirveään tärähtäneeseen kuvaan sisäpuolesta. Looseja löytyy siis pääaulan jälkeen sekä vasemmalta että oikealta. Lisäbonuksena kirppiskierrokseen sai liveäänet sählypelistä, sillä ihan seinän takana on ilmeisesti liikuntasali.
Ostin mustan karvanauha-asian, kuva jääköön julkaisematta niin pienen asian takia.
Patakippis

Satakunnankatu 33-35 
Avoinna aarteiden metsästykseen 
netin mukaan ma - su  10 -19

 Patakirppis on iso, mutta tällä kertaa hyvinkin moni paikoista oli täysin tyhjillään. Makeimmat löydöt lienevät Batman -paita, pitkähihainen vieläpä 0,25€ (!), Bettie Page -kirja tämän elämän vaiheista sekä monta metriä vihreää tupsunauhaa.


Batman -paita.
Bettie Page <3 :3


Hyllymeri

Rautatienpuistokatu 2 
 Avoinna aarteiden metsästykseen
arkisin 10-18, la-su 10-15

 Se ensimmäinen kirppis, mihin törmää saapuessaan Poriin linja-autolla. Yläkerta kalusteita ja alakerta hyllykirpputoria. Valikoimaltaan ihan ok, mukaan tarttui tällä kertaa tosin vain glitteriä. Kolme purkkia.


Porin työttömien kirppis

Mikonkatu 21
Avoinna aarteiden metsästykseen
portin kyltin mukaan arkisin 9-15 mutta nettisivun mukaan
ma-ti 10-15, ke-to 9-15 ja pe 11-15

 Työttömien kirppis osui silmiini ihan vahingossa matkalla Pori Jazzien työrupeamasta linja-autoasemalle päivän ollessa aivan väärä kirpputorin aukiololle, joten hän jääköön elokuun Porin reissun vetonaulaksi siinä tapauksessa. Yleensä työttömien kirppikset / kierrätystorit on ihan mahtimestoja, joten oletan että tässäkin kirpputorissa tulee olemaan varmasti potentiaalisia löytöasioita 8)

 Retrolinna / Harmaalinnan kirppis

Harmaalinnantie 23
Avoinna aarteiden metsästykseen
arkisin 10-18, la-su 10-16


Retrolinna on ihan söpö hyllykirppis, josta yleensä aina löytää jotain. Tällä kertaa tosin tuli lähdettyä tyhjin käsin. Makein ostos lienee parin vuoden takainen seilorihaalari, josta ei täällä liene yhtään kuvaa. Sähkönsinistä samettisohvaa myös ihailin, hintaa kun oli vain 35€. Oon aikamoinen huonekalurakastuja. Jos jotain haluan, sen tiedän samantien. Tällä hetkellä tosin sohvarakkauskiintiö on täynnä, sillä asunnossamme on jo kaksi sohvaa (aikaisemmin omistin kolme..).  Bongasin tosin saman sohvan sitten lopulta Pori Jazzien telttakatoksesta. Toivotaan kaikki yhdessä, ettei se päätynyt jazzien jälkeen suoraan kaatopaikalle, kuten tapana tuollaisissa tapahtumissa / kampanjoissa on...


Se sohva. <3


Kipunan kirppis

Sepänpellontie 2  
 Avoinna aarteiden metsästykseen
arkisin 10-20, la 10-16, su 11-16

Hyllykirppis, joskus jotain löytyy, toisinaan ei. Itse muistan tämän ikuisesti vuosi kaksi sitten löytyneestä maailman upeimmasta talvitakista. Laitan siitäkin alle kuvan. Rakkausmalli on hän <3

Unelmien talvitakkimalli <3


Friitalan löytötori

Uusitie 1, Ulvila  
joka päivä 10-18

Löytötöri on tuttu mesta edellisvuosien Pori -kirppiskierroksilta, mutta tällä kertaa emme ehtineet käydä siellä autoilupäivänä ajoissa. 17:59 ei ihan riittänyt kierrokselle ehtimiseen, pihalle tosin ehdimme kurvata. Ihan ok sekamelskahyllykirppis tuo löytötori on ja lisäksi siellä on järjettömästi karkkikeksiosastoa halpahallipuolella.

Vähärauman kirpputori

Vähäraumantie 42 
Avoinna aarteiden metsästykseen 
arkisin 10-18, la-su 10-15

 Vähärauman kirpputori, kahdessa kerroksessa tavaroita. Alakerta on suhteellisen karmea autotallipaikka, jossa on samat tavarat vuodesta toiseen tai vaikka ei olisikaan, niin siltä tuntuu. Yläkerrasta saattaa löytää ehkä jotakin, itselle tarttuivat mukaan kitsch -lintutirppa ja mahtavat Afrikkahenkiset viuhkat, joihin saa lisää volyymia sulilla lavatoimintaa varten.


Makeet viuhkapohjat & kitsch -tirppa.

Lasten kirppis Pikkukarhu 

 Isolinnankatu 24
Avoinna aarteiden metsästykseen
ma-pe 10-18, la 10-15

 Lastentarvikkeisiin erikoistunut kirppis. Muutama ns. normaali vaate havaittu, plus toki äitiysvaatteita kosolti.


Porin kierrätyskeskus

Savipajakatu 8 
Avoinna aarteiden metsästykseen
ma,ti,to 9-16, ke-pe 9-18, la 9-14

Kierrätyskeskuksessa emme tällä reissulla käyneet, mutta siellä viime kesänä vierailtuani voin sanoa, että paikka oli ainakin silloin aikamoinen pettymys verrattuna Turun Ekotoreihin tai vaikkapa Hämeenlinnan kierrätyskeskukseen. Jotain muutama hassu huonekalu, kasa lasten pehmoja, ruukkuja ja puutarhatavaroita, siinä se valikoima suurinpiirtein oli. Eli ei oikein mitään mielenkiintoista, hyljepehmon taisin taas kerran projektiin ostaa. En suosittele käymään, ellei oikeasti ole suuren suuresti luppoaikaa. Löytöjä tekee muualta paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti