torstai 31. tammikuuta 2019

Miksi et pidä lupauksiasi, Logomo?

Jotkut asiat ärsyttävät ja ihmetyttävät - isollä kädellä. Sitä voisi kuvitella, että isot yritykset - tai ison maineen omaavat yritykset - hoitaisivat lupaamansa asiat kuten on luvattu. Ammattimaisena tuottajana voin kertoa teillekin, että näin ei kuitenkaan jostain syystä ole.  Halveksuttavaa toimintaa löytyy esimerkiksi niinkin pienen yritysen, kuin Logomon, toiminnasta.  Joten tässä palautepäivitys pienen firman (työntekijämäärällisesti mitattuna), jolla on iso maine, toiminnasta, joka on ihan elävää elämää:

Otetaan koulutustilaisuuteen tapahtumavastaaviksi paljon ihmisiä helmikuussa 2018, kerrotaan siellä talon tilakierroksen lisäksi neljän tunnin ajan tärkeistä asioista työpositioon liittyen. Pyydetään lähettämään sähköpostia tuotantopäällikkö Unkiselle vielä, jotta kaikille saadaan lähetettyä kyseisen infon materiaalit ja saadaan kaikilta yhteystiedot sitä kautta. Vielä ennen kuin lähdin esittelin itseni erikseen ja kysyin tapahtuma- ja tuotantojohtajalta Auviselta, että varmasti koulutusaika on myös palkallista ja hän varmisti sen olevan.
Koulutushetki oli 12.02.2018 Sähköpostia laitoin heti 13.02.2018 Siihen ei vastattu mitään. Laitoin sen tapahtumajohtajalle uudestaan 08.03.2018. Siihen ei vastattu mitään. Soitin molemmille henkilöille tuon jälkeen, muistaakseni ennen huhtikuuta kuitenkin. Ensimmäinen henkilö, Auvinen eli tapahtumajohtaja vastasi että oli välittänyt viestini tuotantopäällikölle ja pyysi soittamaan hänelle. (Olisi kiva, että hänkin olisi edes kuitannut viestin eteenpäin lähetetyksi?) Toinen henkilö, tuotantopäällikkö, vastasi kyllä puhelimeen, mutta puhui kanssani vähän niin ja näin, varmisti kyllä että koulutusaika oli palkallista ja sanoi että palaa asiaan. Senkin kyllä kuuli jo äänestä, että palaamisen halukkuus ei ollut kovinkaan suurta.
Asiaan ei koskaan palattu.

Työnteko ei voi olla niin hetkistä, että sähköposteihin ei vastata. Se on osa sun työtä! Ymmärrän kerran unohtamisen, mutta useamman kerran muistutuksen jälkeen asia tulisi hoitaa maaliin. Varsinkin kun siitä ollaan sanottu, että siihen palataan. Haiskahtaa siltä, että koulutettavia oli liikaa ja päätettiin vain osan antaa olla sitten loppupeleissä, mutta et sä kohtele ketään noin? Silloin kannattasi pitää huolta että ihmisiä ei missään kohtaa ole 'liikaa' ja jos 'onkin', niin huolehtia viesteihin vastaamisesta. Mutta tuo käytös nyt kertoo talosta tarpeeksi.
Luonnollisesti mitään kirjallista sopimusta ei tästä ole tehty, koska sitä seuraavaa kertaa taloon ei tullut eikä lisäohjeita sähköpostitse lähetetty. Joten Logomo on edelleen mulle tuon tapahtumajohtajan suullisen sanomisen vuoksi auki rahaa. Ja maineensa menetti jo silloin.
Mun mielestä tällainen käytös ei ole ok missään muotoa, enkä halua olla yritysten kanssa tekemisissä ketkä käyttäytyvät tällä tavoin. Ruisrockista on myös elävä tarina lupauksesta palata asiaan backstagehostin tehtäviin liittyen, eikä siihen ikinä palattukaan. Se olkoon sitten toinen tarina.

Kaikille yrityksille tiedoksi, että kannattaisi huolehtia työntekijöistä. Työmaailma ei ole mikään yritysten ja työntekijöiden välinen Tinder -leikkikenttä, jossa voidaan palata asiaan jos jaksetaan.